And the adventure continues…

Ge-fibo 03 oktober 2019

Na die eerste productieve en fijne dagen in onze boomhut, zetten we die trend gelijk verder. Wat werken, wat eten, interessante sessies, iets drinken, groepsactiviteiten, challenges tackelen, weer iets eten, weer eentje drinken… We konden het zo zeker wel gewoon worden in het bos. Maar dan was het showtime! Een echte cameraploeg is ter plaatse gekomen om ons team op een leuke manier op foto en video vast te leggen in onze nieuwe habitat. Van elk van ons werd ook een interview afgenomen. Dus in plaats van voor de computer namen we eens plaats voor de camera… Yes, strike a pose! Niet evident, zo’n modellenwerk, maar het ging ons goed af en als resultaat hebben we nu enkele leuke plaatjes om in te kaderen!

 

In vino veritas

Iets wat jullie nog niet wisten, is dat onze nieuwe collega, Jan, een echte ‘vinoloog’ is. Wij hadden dus de ideale persoon mee om een wine tasting te organiseren. En zo geschiedde… Het is toevallig ook een geweldige teamactiviteit. Niet alleen heel leerrijk, ook heel lekker en leuk om een collega zo gepassioneerd aan de slag te zien in een hele andere setting.

Om er toch voor te zorgen dat we niet met zijn allen op de tafels gingen dansen, werd er ook voor een lekker hapje eten gezorgd. BBQ-rocksterren ‘Big Boys Quality’ haalden het groot geschut boven en bezorgden ons een feestmaal. Ook al was het niet het ideale BBQ-weertje (lees: het regende pijpenstelen), het smaakte ons daardoor zeker niet minder!

 

 

“Vanaf nu noemen we u…”

De resterende smeulende kolen kwamen nadien goed van pas om het kampvuur in gang te krijgen, waarrond iedereen, ondanks de regenbui, samen kwam zitten. Een absolute vereiste om ieders totem op een waardige manier uit te reiken, nietwaar? Dit was zeker en vast één van de hoogtepunten van de week. De positieve sfeer, de voldoening, de glimlach op ieders gezicht, …een herinnering dat ons nog heel lang zal bijblijven. Ook omdat sommigen zich zo inleefden dat ze spontaan het geluid van hun dier begonnen na te doen. Een perfect recept voor de slappe lach en een geweldige afsluiter van de dag.

 

Ons Ge-fibo DNA

Er waren ondertussen al enkele interessante workshops gehouden, al verschillende initiatieven naar boven gekomen en er was ook al stilgestaan bij het individu zelf. Dan was het hoog tijd om eens echt de vinger te leggen op wat het DNA van Ge-fibo nu eigenlijk is. Tijdens een interactieve sessie, georganiseerd en gefaciliteerd door Absintt, werden we aan de hand van vragen en opdrachten actief aan het denken gezet over wie wij zijn, wat wij belangrijk vinden, waar we energie van krijgen en waar het soms moeilijk gaat. Iedereen werd uitgenodigd om open zijn mening te delen en deed dit ook. Zo konden we op een constructieve manier dieper ingaan op zaken die essentieel zijn voor ons en waar we heen willen. Het Ge-fibo grondvest in the making. 

 

 

War for the planet of the apes

Hoe een weekje als deze beter afsluiten dan samen eens goed te crossen door de bossen? En dan kunnen we er beter ineens een spel van maken…zoals lasershoot! Iedereen kreeg een speciaal pak aan en uitrusting mee en de jacht op de collega’s kon beginnen! Er heerste een gezonde competiviteit en de inleving was wederom van hoog niveau. Moest er toch nog iets op de lever hebben gelegen, dan was dat er bij deze zeker uit! En wie denk jij dat er gewonnen heeft?

 

 

The end…

Zoals alles had ook deze week een einde en na een laatste avondje rustig samen zijn, moesten we weer huiswaarts keren. Maar moraal van het verhaal? Dit is zeker voor herhaling vatbaar! En dat Ge-fibo grondvest? Daar houden we de spanning er nog even in. Stay tuned!